Karin van Rijn

Foto: Henk Elshout

Foto: Henk Elshout

Ik ben Karin van Rijn en ben geboren in 1957.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als medisch analiste. Na een aantal jaar werken miste ik persoonlijke ontplooiing in dit beroep en ben ik Fysiotherapie gaan studeren. In Amsterdam heb ik gewerkt als fysiotherapeut en raakte vooral geïnteresseerd  in de mens en waarom iemand juist op dat moment die specifieke klacht kreeg.

De stap naar de haptonomie was voor mij snel gemaakt. Eerst de 2 jarige opleiding waarin ik geleerd heb mijn beroep op haptonomische basis uit te voeren en vervolgens de 4 jarige Haptotherapie opleiding.

Jarenlang heb ik in Nijmegen gewerkt in een praktijk voor Fysiotherapie op Haptonomische basis. In 1999 heb ik mijn eigen praktijk voor Haptotherapie en Fysotherapie op haptonomische basis in Drunen gestart. Sinds 2019 ben ik geen praktiserend fysiotherapeut meer en werk ik alleen als Haptotherapeut in mijn praktijk in Drunen.

Ik ben steeds blijven studeren en bij- en nascholingen op het gebied van fysiotherapie, haptonomie en gezondheid blijven volgen.

In 2017 heb ik de drie jarige opleiding aan de Pulsar Academie afgerond. De Pulsarmethode moedigt mensen aan dichterbij werkelijke kennis van zichzelf te komen. Dat inzicht leert mensen op eigen wijze zin en vorm te geven aan hun leven.

Een visie die goed aansluit bij de haptonomie.

Naast mijn werk doe ik graag aan sport en ben ik creatief bezig met keramiek, schilderen en fotografie.

 

Keramiek Karin